Zuiver drinkwater,
helder gemaakt

Wateruitdagingen

Het drinkwater in Nederland is van uitstekende kwaliteit. Voor deze kwaliteit zijn de drinkwaterbedrijven verantwoordelijk. Zij maken gebruik grondwater of oppervlaktewater als bron. Echter, toenemende klimaat- en milieueffecten zoals verzilting van de bodem en lozing van chemicaliën kunnen op langere termijn een bedreiging gaan vormen voor deze bronnen. Drinkwaterbedrijven zijn dan ook steeds op zoek naar manieren die deze bedreigingen het hoofd kunnen blijven bieden. Conventionele zuiveringsmethoden zijn dan soms niet meer (of niet meer volledig) toereikend op de lange termijn.

Drinkwaterwinning en zuiveringsinstallaties op maat

Drinkwaterwinning en zuiveringsinstallaties moeten aangepast, uitgebreid of compleet vervangen worden door nieuwe technieken. Geen waterbron is hetzelfde waardoor oplossingen op maat nodig zijn. WaTeQ adviseert, ontwerpt en realiseert drinkwaterwinning en zuiveringstechniek ‘op maat’. Gebaseerd op de nieuwste technieken. Dat is nodig.

WaTeQ werkt met Reverse Osmosis

Omgekeerde osmose (Reverse Osmosis / RO) is een waterzuiveringstechnologie die een halfdoorlatend membraan gebruikt om ionen, moleculen en grotere deeltjes uit water te verwijderen. WaTeQ ontwikkelt en realiseert Reverse Osmosis-installaties voor uiteenlopende toepassingen.

Geen waterbron is hetzelfde waardoor oplossingen op maat nodig zijn